Koncerti bodo. Ko se bo band odločil, sigurno pa še letos

Foto: Miha Dolenc

Rocker.si: Eki, za teboj je (težka) operacija, je sedaj vse OK? Okrevanje uspelo v celoti? Torej, bodo strune trpele še bolj kot prej?
(Eki): Res je za mano težka operacija na hrbtenici, ki se je na srečo tudi uspešno končala. Počasi okrevam in se skušam vrniti na stari tir. Po več kot letu in pol se spet družim s kitaro. Fajn je. Upam, da bojo strune kmalu spet tako trpele kot včasih.

Rocker.si: Na sceni kraljujete že 25 let, tokrat ste se odločili, da boste začeli novo poglavje v skupini. Kako je sploh prišlo do te odločitve in zakaj?
(Eki): Vesel sem, da že toliko časa igramo, ker je glasba del našega življenja in drugače ne znamo. Mary Rose je zvest svojemu načinu že od začetka in tako bo tudi naprej. Življenje samo prinaša nova poglavja. Sploh pa se je novo poglavje zgodilo v mojem življenju z mojo situacijo, ki se je dotaknila tudi ostalih članov, ki sem jim zelo hvaležen za moralno podporo. Te situacije pa vplivajo tudi na ustvarjalnost, energijo v bendu in posledično na glasbo. V bendu vlada dobro vzdušje, dobra energija. Prepustili smo se življenjskemu toku, trdno prepričani, da bomo delali glasbo, ki nam je všeč.

Rocker.si: Izdali ste že prvo skladbo 'Stampedo' s katero nekako napovedujete svoj povratek na glasbeno sceno ter koncertne odre. Kako ste zadovoljni z odzivom poslušalcev?
(Mitja): Odzivi so v glavnem pozitivni predvsem pa raznoliki glede na to, da komad po dolžini ni tipičen za MR. Stampedo je zadnji komad, ki smo ga v grobem zastavili na zadnjih vajah preden smo šli v studio, vsi pa smo se takoj strinjali, da bi to lahko bil prvi singel. Nekako je zadnji prišel pa naj prvi gre.

Rocker.si: Skladbo ste do popolnosti dokončali kar pri kitaristu Ekiju. Se vam je v tem času pripetila kakšna posebna anekdota, smešna situacija ali karkoli podobnega?
(Mitja): Ne le Stampedo, tudi nekateri vokali, klaviaturske in kitarske solaže so posnete pri Ekiju doma. Tudi besedila smo še popravljali do te meje, da smo se vsi strinjali z njimi.
(Eki): Anekdot in smešnih situacij pri nas ne manjka. Za to poskrbi klaviaturist Sandi.

Rocker.si: Ste tik pred izdajo album 'Resničen svet', kdaj bo album uradno izšel? Se vam zdi, da vas je snemanja albuma še bolj povezalo? Kakšna je energija v skupini?
(Mitja): Album naj bi izšel letos. Kdaj? O tem boste pa pravočasno obveščeni. Mi smo si vedno blizu. V tem času kratke pavze smo se pa še bolj povezali. Se je pa v tem času v nas nabralo ogromno novih idej. V glasbi je pavza glasba, tako so nas učili. V bendu je energija pozitivna in polna ljubezni do glasbe.

Rocker.si: Zdi se, kot da ste eden izmed redkih bandov, ki ne sledi modnim/glasbenim trendom, ampak dela glasbo s srcem. Kako vam to uspeva?
(Mitja): Ravno zaradi ljubezni do glasbe. Če bi se vsi obremenjevali s tem kaj bodo drugi rekli in si mislili bi bila vsa glasba enaka. Ko pa delaš nekaj iz srca, te to dela drugačnega in unikatnega. Pa to ne mislimo samo v glasbi ampak v življenju nasploh. To je dolgoročno gledano edina prava pot notranjega zadovoljstva, vse ostalo je le plastika in muha enodnevnica.

Rocker.si: Album bo provokativen. Kaj je tisto, kar mislite, da je iz vaše strani provokacija? Kako si želite, da bi poslušalci odreagirali na album?
(Mitja): Ravno to, da si samo svoj. Si kdo še upa biti to kar je in biti v sebi svoboden ali si igralec ujet v nek sistem, ki določa; kaj?kako?kdaj?zakaj?, da ugajaš prej drugim kot pa samemu sebi.
(Eki): Nov album bo dober, po zvoku trši od prejšnjega. Kot vsak glasbenik si želim, da bi jim bil album všeč.

Rocker.si: Se po izdanem albumu odpravljate na turnejo oziroma kje vas bomo lahko videli na koncertnih odrih v bodoče?
(Mitja): Koncerti bodo. Kje in kdaj? Ko se bo band odločil, sigurno pa še letos.

Rocker.si: Kaj bi sporočili bralcem portala Rocker.si?
Obilo rocka in zdravja.

Povezava do intervjuja:
www.rocker.si/e107_plugins/content/content.php?content.288