Veliki promocijski koncert v Postojni

Po težkih bitkah z usodo in komaj verjetnih pripetljajih, ki se zgodijo, ko udari resničen svet, se na koncertne odre vračajo legendarni postojnski heavy metal rockerji Mary Rose. Koncert, ki bo 17. maja v domačem Kulturnem domu Postojna bo njihov prvi pravi "celovečerni" koncert po več kot 6 letih. Bend bo z njim obeležil izid svojega tretjega albuma Resničen svet, ki izide na isti dan. Težko pričakovani album bo njihov prvi po kar 13 letih.

Koncert bo brezplačen, vendar bo potrebno rezervirati brezplačne vstopnice, katerih število je omejeno. Brez njih pa vstop ne bo mogoč.

Obeta se prvorazredni koncertni dogodek, na katerem se bo pisala zgodovina. Mary Rose namreč veljajo za eno naših najboljših koncertnih rock zasedb. Ne brez razloga! V svoji več kot 30 let dolgi karieri so odigrali številne zares spektakularne koncerte. Bili so predskupina na slovenskih nastopih takšnih izvajalcev, kot sta Joe Cocker in Whitesnake. Njihov potencial je odkril tudi legendarni John Lawton, nekdanji pevec britanskih prog hard rock ikon Uriah Heep in nenavadne 70’s pop atrakcije Les Humphries Singers, ki je vzel Mary Rose za svojo spremljevalno skupino za koncerte po Sloveniji in Hrvaški. Spremljali so ga tudi na njegovem nastopu na festivalu Rock Otočec 2007. Ko naštevamo izstopajoče koncertne nastope, se velja spomniti tudi tistih nepozabnih primorsko-notranjskih koncertov, pravzaprav pravih mini-festivalov iz konca osemdesetih in devetdesetih, na katerih so Mary Rose zažigali. Omeniti velja tudi njihove razbeljene vsakoletne nastope na tradicionalnem Božičnem rock koncertu v Postojni. Pa seveda njihovo zdaj že kar legendarno slovensko turnejo s Parni valjak, pa famozni nastop na Styria Rocks 2008, kjer so si Mary Rose delili oder z Liquido, Nevermore in Herbstrock. O navdušenju in predvsem spoštovanju, ki ga je pokazal bobnar Tommy Aldridge iz Whitesnake, ko je slišal Mary Rose v Križankah pred Whitesnake, niti ne izgubljamo besed. Morde le to, da je legendarni bobnar Whitesnake igral tudi s takšnimi velikani, kot so Ozzy Osbourne, Gary Moore, Ted Nugent, Thin Lizzy, Vinnie Moore, Yngwie Malmsteen, Black Oak Arkansas in Pat Travers.

Vabljeni \m/